Vakantie soorten Frankrijk

Frankrijk zit vol met campings waar je heerlijk op vakantie kunt gaan. De Nederlanders houden ervan om met caravan of camper naar een camping in Frankrijk te rijden. Voor de liefhebber zijn er ook nog stedentrips, wijnreizen en nog zo genoeg andere soorten vakanties.

Nederlandse campings in Frankrijk

In Frankrijk zitten veel campings met Nederlandse eigenaren of eigenaren die Nederlands spreken omdat er zoveel Nederlanders naar Frankrijk. In totaal zijn er ongeveer 600 campings met Nederlands sprekende eigenaren. Die campings worden veel bezocht door Nederlands omdat er veel Nederlandse gasten zijn en de mensen zich meer thuis voelen en sociale contacten kunnen leggen. Het is ook makkelijk om informatie te winnen over bijvoorbeeld de ziekenhuizen in de buurt of leuke bezienswaardigheden of activiteiten in de buurt.

vakantie frankrijk

Wintersport

Als je een wintersportvakantie wilt boeken denk je misschien niet meteen aan Frankrijk maar dat is zeker onterecht. In Frankrijk zijn er grote skigebieden die steeds sfeervoller worden. Vroeger was het probleem bij de Franse wintersport locaties vaak dat er geen après-ski kroegjes en andere uitgaansmogelijkheden waren maar daar is zijn de Franse dorpjes mee bezig geweest en zijn ze zichzelf aan het ontwikkelen tot leuke gezellige plekjes waar je net als in Oostenrijk lekker kan après-skiën. Frankrijk staat wel bekend als een duur land op het gebied van wintersport omdat bijvoorbeeld de ski passen vrij duur zijn daarvoor krijg je wel enorme en hoge pistes terug.

Stedentrips

Parijs is natuurlijk bestemming nummer 1 als het gaat om de stedentrips maar meer Franse steden hebben wat te bieden als het gaat om veel mooi cultureel erfgoed. Zo vind je in Lyon een mooie binnenstad uit de Renaissance tijd en zijn er veel leuke en gezellige straat. In Marseille kun je een kijkje nemen in de multiculturele stad met als hoogtepunt de oude haven. Terwijl je in Nice en Toulouse meer kan zien van de steden die aan het groeien zijn en kun je in Nice goed uitgaan en in Toulouse van een mix van oude en nieuwe ontwikkelingen. De steden zijn met het vliegtuig allemaal binnen 1 à 2 uur te bereiken en dus de perfecte locaties voor stedentrip.

Zon en strandvakantie

Als je in Frankrijk wilt genieten van een zon en strandvakantie is het slim om naar Zuid-Frankrijk te gaan waar gemiddeld 300 dagen per jaar de zon schijnt. Daar kun je mooie stranden vinden met een prachtige blauwe zee. Het leuke is om met de auto vanuit Nederland naar je vakantiebestemming in Frankrijk te rijden zo kun je onderweg genieten van de prachtige natuur die Frankrijk te bieden heeft. Zo kun je door de bergen heenrijden waar misschien nog wel sneeuw op de topjes van bergen ligt terwijl je een paar uur laten in een gebied rijdt waar het misschien wel 30 graden is.

Wijnreizen

Iedereen die aan Frankrijk denkt, legt vaak meteen de link met wijn. Het is natuurlijk mogelijk om Frankrijk te bezoeken en je te verdiepen in de soorten wijn die er allemaal zijn. Er zijn op het internet veel reizen te vinden. Reizen waarbij je 10 dagen door Frankrijk bij verschillende wijngaarden uitkomt maar ook kun je kiezen voor een reis van 3 of 4 dagen om een klein stukje van de Franse wijngaarden te ontdekken.