Over Frankrijk

Over Frankrijk

over frankrijk F rankrijk ligt in West-Europa en is het grootste land van West-Europa en de Europese Unie. Frankrijk heeft een totale landoppervlakte van ongeveer 550.000 km2. Frankrijk ligt tussen België, Luxemburg, Duitsland, Zwitserland, Spanje, Andorra, Italië en Monaco. Ook het eiland Corsica valt onder Frankrijk.

Parijs

De hoofdstad van Frankrijk is Parijs. Parijs staat ook wel bekend als de stad van de liefde en onder andere daardoor wordt de stad door zoveel toeristen bezocht. Ook staat Parijs vol met leuke, mooie bezienswaardigheden en heeft de stad een mooie historie. In Parijs is voor ieder wel wat leuks te doen, zo kun je er heel goed shoppen, je kan genieten van de kunst en cultuur, je kunt er sporten. Ook zijn er veel mogelijkheden om uit te gaan. Parijs is ook een hele multiculturele stad waar iedereen zichzelf kan zijn en je wordt geaccepteerd wordt hoe je bent. Ook zijn er restaurantjes en winkeltjes te vinden met producten uit alle hoeken van de wereld. De bekendste bezienswaardigheid uit Parijs is de Eiffeltoren.

Eiffeltoren

De ontwerper van de Eiffeltoren is Gustave Eiffel. De Eiffeltoren is tussen 1887 en 1889 gebouwd. Het hoofddoel van het bouwen van de Eiffeltoren was de toegang tot de wereldtentoonstelling die in 1889 in Parijs zou worden gehouden tevens was de honderdste verjaardag van de Franse revolutie. De Eiffeltoren wordt jaarlijks door meer dan zes miljoen bezocht en is daardoor het meest bezochte monument van de wereld. De Eiffeltoren heeft 3 verdiepingen die alle 3 bezocht kunnen worden en op de eerste en tweede verdieping is het mogelijk om een restaurant te bezoeken die over de stad Parijs heen kijken.

De natuur

Frankrijk ligt aan drie zeeën, de Middellandse zee, de Noordzee en de Atlantische Oceaan. In de Middellandse zee ligt een klein eilandje genaamd Corsica en dat eilandje valt ook nog onder Frankrijk. Verder is Frankrijk een heel mooi land waar nog niet iedereen zich van bewust is. Frankrijk heeft veel verschillende natuurgebieden. Zo zijn er verschillende vulkanische gebieden die bezocht kunnen worden door bezoekers, ook zijn er gebieden die vooral uit zee bestaan, er zijn gebieden hoog in de bergen en gebieden met mooie bossen. In de natuurgebieden komen dieren voor die in Nederland niet meer voorkomen zoals de beer, de wolf, de lynx en de marmot. De natuurgebieden worden beheerd door verschillende instanties die ervoor moeten zorgen dat de dieren blijven bestaan dat de natuur behouden blijft en dat de gebieden toeristisch en economisch groeien. Ook zijn er beschermde gebieden waar geen toeristen mogen komen om de natuur en de dieren te behouden. In Frankrijk liggen ook veel gebergtes, de twee grootste en bekendste gebergtes zijn de Alpen en de Pyreneeën. De Mont Blanc is de hoogste berg van Frankrijk en is ongeveer 4,8 kilometer hoog. De berg is het walhalla voor bergbeklimmers.

Terug naar boven