Geschiedenis Frankrijk

Het Frankische Rijk/ Franse Koningrijk (481-841)

De Franken onstonden na de val van het Oost Romeinse Rijk na dat het Romeinse rijk in twee splitsen in het Oost en het West Romeinse Rijk (dat later het Byzantijnse Rijk werd) en dat de Germanise en Slavise barbaren het Oost Romeinsee Rijk van alle kanten aanviel is er niks meer van het rijk overbleef. De eerste Frankse Koning was Clovis. Hij is in Tournai (tegewoordig Belgie) geboren en was de Frankise Koning dat alle Frankise Stammen verenigte in de zo genaamde Frankise Rijk. Hij zorgte er echter ook dat all stamhoofde werden vervangen naar nieuwe stamhoofden dat loyaal waren naar het verenigte Rijk. Daarna onstond de Frankise Wapenschild met daaroop het blauwe schild met de gouden kronen daarop. Na de dood van Clovis en de sucessies van de andere koningen, Charlamange kwam in de macht as de Koning van Francia, Koning van Lombardy (tegenwoordig Italie) en als de Eerste Heilige Romeinse Keizer gekroond door the Paus omdat hij de Koning van Lombardy was en hij veroverde heel veel van West Europa.

Na het Franse Koningrijk (1789-1799)

Hoe het einde van het Franse Koningkrijk is door dat Louis XVI op de troon kwam in het midden van een financiale crisis waar Frankrijk bijna bankrupt is geworden door de Zevintigjaarige Oorlog en de Amerikaanse Revolutionele Oorlog. Onlangs de crisis wou Louis meer geld van de mensen die all heel veel goud betalen en gewoon meer leningen maken voor het land was zeer slecht is en was zijn adviseur (Necker) was ontslagen en vervangen. Na zijn ontslag kreeg hij veel respect van de mensen en wou hem helpen met een toekomstige revolutie tegen de Franse Koning. En na Neckers officiele ontslag begonnen de mensen en rebelie te starten voor Louis zijn tyranice gedrag. terwijl de revolutie starten konden zij ook wat Franse soldaten die goed getraint zijn voor gevecht overhalen om de rebelie te helpen tegen de Koning. Uiteindelijk was de Koning onthoofd en vervangen met een military regime dat Napoleon Boneparte de leider van Frankrijk maakte en na zijn impresieve veroveringen en gevechten de Keizer van Frankrijk maakte. en daardoor een eind aan het Franse Koningrijk te maken en de flag werd ook veranderd van de blauwe flag met de drie kronen naar de tegewoordige vlag met the blauwe, wite en rode kleuren en het franse wapenschild met een vogel in het schild inplaats van de hoeveelheid kronen.

Frankrijk tegenwoordig (2018)

Frankrijk nu heeft alles verloren was vorige Keizers en Koningen hebben verovert. ook hebben ze bijna all hun colonies verloren om een paar eilanden na door mensen die in die colonies onafhankeijk wouden worden. Ook is de Franse Flag veranderd namelijk dat de Franse Flag een standard kleuren flag heeft met de kleuren Blauw, wit en rood. Maar Frankrijk is nu stabiel en de nieuwe president van Frankrijk will achterloopsteden helpen om ook hun een kans te geven om de mensen daar ook een goeie toekomst te geven, ook al gaat dat niet makkelijk sins ze daat heel veel mensen hebben met wapenbezit en drugbezit dat zij dealen in zulke dorpen en steden.